Smultron för Mac OS X

Idag hittade jag äntligen en skön editor för Mac OS X som både är gratis och har den rätta Mac-känslan: Smultron.

Tidigare har jag kört en utvärderingsversion av Rails-folkets favorit TextMate, men den gick ut idag. Har också prövat TextWrangler, en gratisvariant av den gamla Mac-trotjänaren BBEDit, men känslan är helt enkelt inte helt rätt. Detta problem gäller inte för Smultron. Efter ett par timmars användning känns allt bara bra. TextMate har fler roliga finesser, men Smultron räcker långt för mig just nu. Pröva!

Uppdatering: till slut har jag fastnat för en version av Vim för Mac OS X. Fullständigt omöjligt att ens komma igång med utan en bra guide, vilket jag sån tur var hittade, men väldigt kraftfullt när man väl ägnat några dagar åt att förstå hur det är tänkt att funka.

Uppdatering igen: självklart är det TextMate man ska köra på Macen. Jag hade faktiskt prövat denna editor som är en favorit bland rails-utvecklare, men inte riktigt fastnat för den. Nu har jag testat igen, och lagt mer tid på mig att utforska alla finesser. Slutsats: oslagbart! Pröva själv.

Uppdatering, 2011-01-03: Läste häromdagen om ett open source-projekt som kan bli intressant. Kolla in editorn Kod, på kodapp.com.

Published by Tobias Fors

I'm a software management consultant. I help other people succeed with software development. In my work, I help teams and organizations be more effective and ship software.